Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évjáratos országos csúcsot úszott Holoda Péter

2012.11.26

 

Kétszer is évjáratos országos csúcsot úszott Holoda Péter (1996) a Hajdúszoboszlói Árpád S.E. versenyzője!
 
 
 
Százhalombattán október 2-4-ig rendezték meg az úszók országos felnőtt bajnokságát. A Hajdúszoboszlói Árpád S.E. két versenyzője állt rajtkőre a sportág elitjét felvonultató versenyen. Péter, mellett Németh Kata képviselte még Hajdúszoboszlót.
 
Holoda Péter igazi csúcsformában úszott az első nap, hiszen az 50 m. férfi gyorsúszásban délelőtt már korosztályos országos csúccsal: 0;23.30-al került a délutáni fináléba. Ott a legfiatalabbként az előkelő 5. helyen csapott célba megjavítva a délelőtti csúcsot: 0;23.24  Ez után jött a baj!
Valóban a célba csapott úgy, hogy a bal kézfeje megzúzódott a 25 méteres medence falán. Sajnos a szombati és a vasárnapi versenyeken már nem
állhatott rajtkőre, bár nagy valószínűséggel 100 m. gyorson az új rövidpá-
lyás csúcs is az ő nevéhez fűződött volna. Optimizmusomat a kiváló
formájára alapoztam!
Németh Kata a mellúszó számokban versenyzett: a 100 m. döntőjéről éppen lemaradt, összesítésben 9. lett, ideje 1;17.33. Az 50 méteren 14. helyen csapott célba: 0;35.60, míg 200 méteren 15. helyezettként 2;50.93 úszott.
 
A bajnokság végén kijelölték a válogatottakat, akik részt vesznek a rövidpályás Európa és a Világ-bajnokságon.
Az utánpótlás válogatott tagjaként a háromszor is (a nyári bajnokságon 100 m. gyorson javított rekordot) országos csúcsot elért hajdúszoboszlói úszóversenyző Holoda Péter november 23-25-ig részt vesz a szlovákiai Zilinan (Zsolnán) a nyolc nemzetet felvonultató nemzetközi egyéni és csapatversenyen. Országonként 10 fiú és 10 leány versenyző képviseli hazáját. Péternek lesz feladata, hiszen 6 versenyszámban áll majd rajtkőre, egyéni és váltó számokban egyaránt.